ЛаваВитае

lavavitae 

Продукти на ЛаваВитае

Продуктите са изследвани от проф. Игнатов с доказани протововъзпалителни, антиоксидантни, стимулиращи и други ефекти:
- Вита интенс
- Хлорела
- Бууст
- Зеолит крем
- Зеолит детокс


Видео клип "Камъкът на живота"

За консултации с мениджърския екип и д-р Елия Костова: mbioph@gmail.com

Публикации:

 1. Ignatov, I.et al. (2016) Results of Biophysical and Nano Technological Research of ZEOLITH Detox of LavaVitae Company, Journal of Health, Medicine and Nursing, Vol. 30., pp. 44-49. (PDF file)
  http://www.iiste.org/Journals/index.php/JHMN/article/view/33081
 2. Ignatov, I. (2016) Product of LavaVitae BOOST is Increasing of Energy of Hydrogen Bonds among Water Molecules in Human Body, Journal of Medicine, Physiology and Biophysics, Vol. 27., pp. 30-42. (PDF file)
  http://www.iiste.org/Journals/index.php/JMPB/article/view/33757
 3. Ignatov, I. (2016) VITA Intense – Proofs for Anti-inflammatory, Antioxidant and Inhibition Growth of Tumor Cells Effects. Relaxing Effect of Nervous System. Anti Aging Influence, Journal of Medicine, Physiology and Biophysics, Vol. 27., pp. 43-61. (PDF file)
  http://www.iiste.org/Journals/index.php/JMPB/article/view/33758
 4. Ignatov, I. (2017) VITA intense and BOOST – Products with Natural Vitamins and Minerals for Health, Journal of Medicine, Physiology and Biophysics, Vol. 31, pp. 58-78. (PDF file)
  http://www.iiste.org/Journals/index.php/JMPB/article/view/36670
 5. Ignatov, I. (2017) ZEOLITH detox for Detoxification and ZELOLITH Creme for Skin Effects as Products of LavaVitae Company, Journal of Medicine, Physiology and Biophysics, Vol. 31, pp. 79-86. (PDF file)
  http://www.iiste.org/Journals/index.php/JMPB/article/view/36671
 6. Ignatov,I. (2017) Distribution of Molecules of ZEOLITH detox and ZEOLITH Creme in Water as Factor for Health, European Journal of Molecular Biotechnology, 5, No. 1, pp. 11-22. (PDF file)
  http://ejournal8.com/journals_n/1497527604.pdf

Здраве и здравна профилактика
проф. Игнат Игнатов

Когато говорим за здраве ние разбираме човешкия организъм като една балансирана система. Човешкото тяло е на молекулярно и клетъчно ниво. Състои се от органи и системи. Прилагането само на един метод на въздействие или лечение води до частичен резултат, който може да бъде и временен. Необходим е цялостен подход, който включва въздействие на:
- молекулярно ниво;
- клетъчно ниво;
- органи;
- системи.

На молекулярно ниво се образуват свободни радикали. Те водят до развитие на туморните клетки. Свободните радикали са положително заредени. Те се увеличават при тютюнопушене, стрес, некачествена храна. Организмът се подкиселява. Натрупват се положителни йони. Те не могат да неутрализират свободните радикали.Човешкият организъм не е в баланс. Лечението на органи и системи няма да има добър ефект.
Решението е качествена вода и природни хранителни добавки, билки и минерали. Дълги години търсих продукт, който да има въздействие върху нервната система, да има противовъзпалителен и антитуморен ефект. Всички тези ефекти са изразени в продукта VITA Intense на LavaVitae. Повечето продукти имат един основен ефект, а във Вита Интенс са три. Продуктът е прекрасна профилактика против стареене, дава жизнен тонус и енергия. Антиоксидантното и противотуморно въздействие дават възможности за превенция срещу най-тежки заболявания. Продуктът BOOST на LavaVitae дава жизнен тонус, има противовъзпалителен ефект и бързо възстановява организма. Преди да се започне цялостно подмладяване на организма е необходимо изчистване на токсини. За изчистване на токсини основно е използване на наноматериалите шунгит и зеолит.
При изчистване на стомашно-чревния тракт със зеолит се препоръчва употреба на пробиотици.

проф. Игнат Игнатов
За консултации с проф. Игнатов – mbioph@dir.bg
За контакти с д-р Елия Костова и мениджърския екип: mbioph@gmail.com

Vita Intense (Вита интенс)

„Със силата на Алпите стихиите се активират отново!“

Вита Интенс доставя един здравословен коктейл от натурални алпийски билки от Швейцария, 12 витамина, магнезий и селен. Комбинацията на LavaVitae – Vita Intense е специална за хората от XXI век за здраве, баланс и енергия.

Свойствата на продуктите на LavaVitae – Vita Intense

Eдно бутилка (=1000 ml) е за един месец (33 ml на ден); Тя съдържа витамини и минерални вещества от натурални високо стойностни растителни екстракти и аромати от Швейцарските Алпи;
Налични биопродукти в течна форма от най-високо качество;
Не съдържа ГМО! Не съдържа вещества от животински произход, които изискват етикетиране за алергени според Европейската наредба №1169/2011;
Подпомага едно здравословно хранене и един активен начин на живот.

Витамини и минерали

Витамин А (0.75 mg)

Подсилва зрението и имунната система; Допринася за поддържане на кожата в нормалното състояние и нейната лигавица (влажност).

Витамин В – комплекс

„Нерви като корабни въжета“ ни подарява витамин В – комплекс, като закалява нервите и се грижи непрекъснато за енергията в тялото. С течение на времето и ежедневието той повишава чувството за сила и енертия и подпомага важните водоразтворими витамини при обмяна на веществата, намалява стреса и въздейства върху намаления жизнен статус

Витамин В1 (1.5 mg)

Грижи се за нормалните функции на нервната система, психиката и сърцето.

Витамин В2 (1.7 mg)

Поддържа нормалното образуване на червените кръвни телца при нормална обмяна на желязото. Предпазва клетките от оксидативния стрес.

Ниацин или Витамин B3 (17.0 mg)

Грижи се за поддържането на кожата в нормално състояние.

Пантотенатна киселина (10.0 mg)

Допринася за нормалния синтез и обмяната на веществата от стероидните хормони, витамин D и някои трансмитери.

Витамин B6 (4.2 mg)

Допринася за обмяната на белтъчините и гликогените, както и за нормалното образуване на червените кръвни телца.

Биотин (0.15 mg)

Грижи се за поддържането на кожата, косата и кожната лигавица.

Фолиева киселина

Грижи се за нормалния обмен на аминокиселините, кръвообращението и деленето на клетките както и за растежа на майчината тъкан по време на бременност.

Витамин В12 (7.4 mg)

Допринася за нормалното образуване на червените кръвни телца и има важна функция при деленето на клетките.

Витамин С (180.0 mg)

Подпомага за образуването на колаген в кожата, кръвоносните съдове и костите, както и за бързото заздравяване на раните. Предпазва клетките от оксидативния стрес; Подпомага имунната система.Повишава изхвърлянето на тежките метали чрез бъбреците и подобрява приема на желязо.

Витамин D3 (5.0 mg) – слънчевият витамин с една ключова функция за здравето

Допринася за нормалната функция на мускулите и поддържа костите и зъбите. Поддържа нормалния прием, използване на калций и фосфор и нормалните калциеви нива в кръвта.

Витамин Е (15.0 mg) – антиоксидант от висок клас

Предпазва клетките от оксидантния стрес и допринася за една млада, опъната и здрава кожа. Повишава съдържанието на колаген в кожата. Подпомага зарастването на раните и поддържа деленето на клетките.

Магнезий (62.5 mg)

Допринася за нормалната функция на мускулите и за състоянието на зъбите и костите. Подпомага синтеза на белтъчините и има важна функция при деленето на клетките.

Селен (25 mg)

Поддържа нормалната функция на имунната система и правилната функция на щитовидната жлеза. Предпазва клетките от оксидативния стрес.Поддържа нормално състояние на косата и ноктите както и нормалното образуване на сперматозоиди.

Естествени и високостойностни растителни екстракти от Швейцарските Алпи

Растителните екстракти от Алпите във Вита Интенс допринасят за едно доказано, продължително действие върху свободните радикали.

Какво съдържа Vita Intense

Арония– един култивиран плод от Швейцария. Аронията (наречената още зърнеста ябълка) произлиза първоначално от източната част на Северна Америка, откъдето започва да си разпространява и достига до Централна Европа. Тя бива култивирана в Швейцария. Обвивката на аронията е богата на витамини (A, C, E, K и В - комплекс). Минералите са калций, калий, цинк и желязо. Аронията има рекордни стойности по съдържание на антиоксиданти и други съставки и неутрализира свободните радикали. Най-интересното е, че част от взаимодействащите вещества са от групата на полифенолите, чиито главни представители се флавоноидите и антоцианитите. Аронията в сравнение с другите зърнести плодове съдържа ненадминати количества флавоиди и в голяма степен флавоноиди и най-голяма част антоцианини.
Аронията има антибактериален и антивирусен ефект. Съставките й не намаляват нивото на захарите и мазнините. Също така те имат антимутагенно въздействие, както и въздействие върху сърдечно-съдовата система, стомашно-чревния тракт и черния дроб. Докато флавоидите допринасят за понижаване на напрежението на съдовите стени, както подобряване на кръвната циркулация и положителен ефект върху сърдечно-съдовата система и образуването на тромбоцити. Аронията има ненадминати антивирусни, антимикробни, антиалергични и антиканцерогенни действия.

Зелен чай - има доказано въздействие за предотвратяването на редица болести. Има ефект за подобряване на кръвоснабдяването, предпазване от простуди, за отслабване. Екстрактът от зеления чай е природен и е богат на много витамини и минерали (като витамин С, калций, желязо, флуор, калций, манган и магнезий), чайни полифеноли и катеини. Комбинацията на тези високи стойностни вещества дава едно прекрасно антиоксидантно действие. Зеленият чай допринася също и за здравето на зъбите, намалява натрупванията в кръвоносните съдове и предпазва от атеросклероза. Антиоксидантните свойства се дължат на по-високо съдържание на полифеноли. Комбинацията от кофеит и катехин регулира обмяната на веществата, повишава обмена на енергия, разграждането на мазнини и резорбцията им в стомаха и червата. Съдържащият се в зеления чай катехин прави безвредни „отровните“ плаки при Алцхаймер.

Алое-вера – чудесната пустинна лилия. Шумерските и египетските писмени паметници доказват, че това е „растението на безсмъртието“ или „кръвта на боговете“. Вече 5 000 години това растение се използва в медицината. Учените твърдят, че то съдържа повече от 200 активни вещества. Истинското алое е от природата и е богато на полизахариди, глюкопротеини, витамини, аминокиселини, ензими, вторични растителни вещества като например: етерични масла, сапонини, танини, салициева киселина, стерол и алоан в една универсално фармакологична цялост. Доказан е нов вид боиактивен глюкан със значително противовъзпалително въздейстие Алое хармонира обмяната на веществата. В народната медицина „чудесната пустинна лилия“ има противовъзпалително въздействие върху чревния тракт и някои кожни болести като екземи, дерматити, псориазис, слънчеви изгаряния и рани. Фолгер посочва в своите системни прегледи за клиничното въздействие на алоето върху понижаването на кръвната захар и кръвните мазнини и препоръчва допълнителна употреба при терапията на пациента с диабет. Така моно- и полизахаридите действат противовъзпалително, антибактериално, антивирусно, имуностимулиращо и газогонно. Ацемананът подсилва имунната система, повишава броя на белите кръвни телца, действа противовъзпалително и подпомага превантивно и терапевтичното на стомашно-чревния тракт и износването на костите (например артроза, артрит, ревматизъм и подагра). Стеролът допринася за понижението на холестерола.

Еделвайс – чисти съставки, истинско въздействие! Добре известното и емблематично алпийско цвете, естествено богато на антиоксиданти, терпени, деривати от кафеената киселина и леолигин, който е с голяма популярност в козметичната (като UV защита и продукт против стареене) и хранително вкусовата промишленост. Еделвайсът е енергийна добавка и средство с противовъзпалителен ефект. В Алпийския регион еделвайсът се използва преди всичко като средство да облекчаване на стомашните болки, при трудности в храносмилането, диария или чревни колики. Растителни вещества, съдържащи се в еделвайса, подпомагат не само превенцията и терапията на стомашно-чревните затруднения, но и при заболявания на дихателните пътища, туморни, неврологични, мускулни и кардиологични заболявания. Наред с изброените противовъзпалителни, антибактериални, също и антиинфекциозни и болкоуспокояващи въздействия, еделвайсът има и едно уникално свойство. за „улавяне“ на свободните радикали с антиоксиданти и така предпазва клетките от увреждане. Алпийското цвете има превантивно и терапевтично средство върху паметта.

Boost (Бууст)

Бууст е един многостранен здравословен продукт, който съществено може да те направи свеж и бодър. Неговата форма на въздействие е със състав за активност, регенерация и всеобщо стимулиране на здравето. За разлика от традиционните енергийни продукти Boost има специфики.

Традиционни енергийни напитки

По правило обичайните продукти съдържат и синтетични вещества. Някои могат да се смесват с натурални продукти, което по-лошо се приема от тялото. Така става с кофеина при хора, обичащи кафе, което води до задъхване, придружено от едно особено чувство в гърдите и усещане, че се чуват ударите на сърцето си. За тези бързо растящи реакции на сърдечно-съдовата система идва на помощ тауринът. Представлява главна съставна част на жлъчния сок. Това вещество се получава от аминокиселината цистин, балансира негативните химични въздействия от изкуствените напитки и служи като един вид за предпазване на сърцето. Цистинът намалява негативните ефекти на кофеина върху сърдечно-съдовата система. Boost на LavaVitae не предизвиква в организма увеличаване на отделяне на таурин. Boost обединява натуралните продукти по един начин, който подтиква и подпомага, без да има нужда от химически добавки. Той доставя на клетките предпазващи вещества. Boost доставя своите специално произведени растителни екстракти в капсулирани форми, за да не изпитва организмът нужда от захар и това да не влияе на фигурата.

Кофеин

Една дневна доза кофеин с за чоевк с тегло около 70 кг е около 400 мг. Това е по 5,7 мг на килограм телесна маса. Една обикновена енергийна напитка съдържа около 80 мг кофеин, в повечето случаи от синтетичен произход. Една чаша кафе съдържа между 50 и 100 мг кофеин. Препоръчителните дневни дози на Бууст (2 капсули) съдържат 800 мг кофеин. При една доза от 1 г дневно започва предозирането. Това съответства на едно дневно количество от 7 до 10 чаши кафе в рамките на един кратък период от време. Това може много силно да ускори пулса, сърцето да бие неравномерно, да се появят неспокойствие и загуба на сън. Основните източници на кофеин са: кафето, чаят, колата, енергийните напитки и шоколадът. В Бууст се съдържа качествен природен кофеин без противопоказания. Много хора казват, че без кафе не се чувстват работоспособни и винаги имат нужда от него.
Кофеинът наистина има широк спектър на въздействие. В обичайните си дози то първо сред стимулантите с въздействие върху психиката, концентрацията и двигателната активност. При по-голяма концентрация довежда до повишаване на сърдечния ритъм, учестено дишане и повишаване на захарта и мазнините в организма. Едновременно с това довежда и до стесняване на кръвоносните съдове в мозъка и същевременно до тяхното разширяване в периферията. Тези ефекти трябва да се отчитат при лекуване на мигрена или повишаване на спортните постижения. При редовна консумация на големи дози кафе кръвоносните съдове могат силно да се стеснят и да настъпи импотентност.
Кофеинът за 30 до 45 минути навлиза в кръвоносната система и е ефективен до 4 часа. При бременни жени и при други хора, където разграждането на кофеина е забавено, може времето на въздействие да бъде удължено. Кофеинът в Бууст произлиза от различни растителни източници и се представя в различни връзки, въз основа на „въздействащата каскада“ към една бърза и същевременно забавяща кофеинова загриженост за тялото до 6 часа, дори и повече. Най-общо трябва вземането на капсулите трябва да става най-късно 30 минути преди натоварване. Ако капсулите се вземат по време на ядене, въздействието може да се забави до 2 часа. Затова е препоръчително 30 минути преди ядене. При спортуване по начало важи препоръката: един-два часа преди това нищо да не се яде.

Въздействие и особености на Бууст

За бързия ефект се грижи кофеинът от зеленото кафе, следван от гуараната. В зеления чай и суровото какао кофеинът е комплексно свързан, затова се освобождава по-бавно и постепенно, което води до желаното ниво на енергия. Кофеинът от кафето може само да мобилизира телесната енергия, но не и да я регенерира. Въз основа на това, въздействащите съставки в Бууст като китайската гъсенична гъба са от полза. Този традиционен тибетски продукт от стари времена се употребява за регенериране и създаване на енергия. С това на практика акумулаторите на енергия едновременно се зареждат. Нейната жизнена функция е да отразява емпиричния опит на покачване на либидото. С тази „въздействаща каскада“ Boost съществено се отличава от традиционните енергийни напитки и кафето, което в по-дълъг срок могат да се изчерпят.

Срещу стареене и за здраве

Бууст се състои от натурални съставки. Той има един широк спектър от растителни вещества като антиоксиданти, витамини и други, които оказват въздействие на веществата, предпазващи клетките. Витамин С подобрява приемането на други растителни вещества. С това Бууст постига едно отлично биоразпореждане и по този начин разгръща здравословното си влияние. Витамин С помага при умора и липса на енергия и при понижаваща се психическа уравновесеност. Помага при енергийната обмяна на вещества, нормализира нервната и имунна система. Редуцира оксидантния стрес и нормализира съединителната тъкан, кръвоносните съдове, хрущялите и кожата.
Бууст подпомага разграждането на мазнините, балансира силните атаки на глада, поддържа нивото на кръвната захар. Така той има едно добро влияние върху обмяната на вещества и фигурата. Бууст стимулира без захар и мобилизира телесните нарушения на въглехидратите и мазнините. Чрез комбинациите на съдържащите си в него вещества трайно стимулира и понижава кръвната захар. Резултатът е едно изравняващо въздействие като междувременно намалява атаките на глада, които по правило довеждат до промяна на нивото на кръвната захар.

Антистресово въздействие и за добро настроение

Кофеинът сe съдържа в зеленото кафе, гуараната, зеления чай и суровото какао. Какаото дава и аминокиселината триптофан, която от своя страна произвежда хормона на щастието серотонин. В нашето тяло триптофанът не може да се произвежда сам, а трябва да си го набавяме чрез храната. Наред със соята и птичето месо, триптофанът се съдържа преди всичко в какаото. Същото важи и за шоколада. Бууст позволява консумацията на тези субстанции, водещи до повишаване на настроението, без някои отрицателни въздействия на млечния шоколад.
Ето отделни описания на съдържащите се вещества

Сурово кафе

Думата „кафе“ произлиза от турската дума „kahre“, което ще рече „възбуждаща напитка“. За родина на кафето се смята Етиопия, откъдето се разпространява по целия свят. Етиопците и последвалите ги араби се считат за хора, преработващи и приготвящи кафето (изпичане и консумация със захар). Кафето напълно доставя функционалните растителни вещества като ниацин (витамин В3) и кофеин. Суровото кафе съдържа много вещества, повечето от които още не са изследвани. Съдържат се въглехидрати, липиди, протеини, минерални вещества, алкалоиди, а кафеената киселина е от значение. В кафето се съдържат 80 различни киселини. Към най-разпространените киселини принадлежи полифенолът и растителните вещества с антиоксидантно действие. Те неутрализират свободните радикали преди агресивните кислородни молекули, които имат оксидативен ефект върху клетките и разрушат жизнено важните структури в тях и нанасят вреда. При процеса на изпичане се разрушават до две трети от киселините. Напитката кафе се прави от изпечени кафеени зърна. В суров вид кафеените зърна са зелени и съдържат по-малко ароматни вещества, но много повече от функциониращите растителни вещества оказват влияние на тялото. За първи път през 1820 г. кофеинът е извлечен като най-важната и най-известната съставка на кафето. Разграждането на кофеина се извършва в черния дроб. Съществуват генетични различия при разграждането му. Това означава, че има хора, при които кофеинът се разгражда значително по-бавно. Съобразно с опита на консумацията на кофеин след 16 часа, такива хора трябва да бъдат особено внимателни. От здравна гледна точка кафето е продукт със здравословна репутация. Има позитивни влияния при дибет, депресия, Алцхаймер и други. За съжаление не можем точно да посочим в каква форма носи наслада. Влиянието на кафето според актуалните изследвания се разделят и обобщават както следва:
– Кафето редуцира значително вероятността от депресия;
– Кафето не оказва отрицателно въздействие върху сърдечно-съдовата система.
– Съдържанието на кафето въздейства върху телесните мазнини при диабет;
– Кафето има влияние върху повишаването на успеваемостта и влияе на нейната продължителност;
– Кафето редуцира болката от тежестта и повишава коефициента на способността на мускулите;
– Кафето подпомага нервно-мускулната дейност и въздейства също върху кратковременното натоварване и доказва повишението на работоспособността;
– На зеленото кафе е присъщо да редуцира килограмите;
– Екстрактът от зеленото кафе въздейства върху стопяването на телесните мазнини;

Гуарана

Родината на вечнозелената гуарана е Южна Америка. Тя расте най-добре в долината на река Амазонка. От векове смачканото семе на гуараната се използва като горчива добавка към подсладени напитки. В Европа от много години гуараната е известна със своето съживително въздействие. Тя отдава по-бавно от кафето съдържащите се в нея дъбилни вещества. Освен това в нея се съдържат мазнини, белтъчини и баластни вещества, които въздействат за подобряване дейността на стомаха, а и на целия организъм. Тези съставки са по-активни, отколкото в изпеченото кафе. За над 20 грама прах от гуарана вече се говори за предозиране. Възможните синдроми съответстват на кафето като раздразнителност, загуба на сън, тахикардия (ускорен пулс), главоболие, треперене, мускулни болки. Основните й въздействия съответстват на онзи кофеин, който повишава физическите и душевните способности като едновременно с това потиска чувството на глад и жажда.

Зелен чай

На зеления чай от хиляди години се гледа като една съживяваща напитка. Родината на чая е Китай. През XVI век той е пренесен в Европа, където се разпространява бързо като една вкусна и ободряваща напитка. Както черния чай, така и зеленият се добива от растението Camelia sinensis.Той не ферментира, при него не протичат процеси на кипене. При него се променят листата и клетъчния сок под въздействието на кислорода от въздуха. Естественият цвят на листата се запазва за по-дълго време. Зеленият чай съдържа съвкупност от полезните вещества и витамини. Съдържат се полифеноли, есенциални витамини, прочистващи елементи и минерални вещества (витамини А1, В1, В2, калций, калий, магнезий, мед, цинк). Натуралният кофеин активира тялото по естествен път. Ел - теанинът – една аминокиселина в зеления чай се грижи за вътрешния баланс и е важна част за понижаването на стреса. Съвкупността от натурални съставни притежават антиоксидантни и антимикробни свойства и оказват положителен ефект върху имунните процеси, изгарянето на мазнините и кръвообръщението. Той допринася и за потискане развитието на туморни клетки, прекалената пълнота, понижаване на кръвното налягане и има въздействие върху стомашно-чревния тракт. Съдържащият се в зеления чай Tein, също Thein или Teein е идентичен по химичен състав е кофеина. Въздействието на зеления чай се разделя според изследванията както следва:
– Зеленият чай има голям принос в изгарянето на телесни мазнини и е източник на всекидневна енергия (например при спортистите);
– Зеленият чай редуцира обмяната на веществата; – Физическият стрес, предизвикан от ежедневното натоварване и тренирането на силата, с използването на зелен чай се понижават;
– Ел – теанинът, една аминокиселина, съдържаща се в зеления чай, спомага за понижаването на стреса и потискане на депресията;
– Полифенолите в зеления чай редуцират наднорменото тегло, нарушенията в кръвообръщение и на диабетните състояния. (Те стабилизират кръвната захар);
– Зеленият чай редуцира евентуалните болестни състояния на черния дроб;
– Зеленият чай влияе на възпалителните процеси в тялото. Има антибактериален и антитуморен ефект. Понижава холестерола и оказва положително влияние върху нервната система;
– Зеленият чай е силен антиоксидант, предпазва тялото от свободните радикали и редуцира процесите на стареене (антибръчков ефект);

Сурово какао

Какаовите зърна растат на дърво с височина до 15 метра (lat. Theobrome cacao = ястие на боговете) в своите шушулки. В Мексико то минава за традиционно „божие ястие“. Свързано е с уважавана традиция на племето „маи“, които са смятали какаовото дърво за свещено и лековито подсилващо средство. Една от основните съставки на какаото теоброминът се ръководи от това изречение: „Theos“ означава на гръцки „бог“, а „broma“ – за ястие. Какаото е едно съкровище на боговете, предназначено за хората. Произлиза от Латинска Америка, коренното какаово растение е култивирано по целия свят. Вече и маите, и ацтеките се радват на вкуса на какаовите зърна. Докато тези народи са приготвяли от това горчиво – лютиви напитки, на днешно време се добавя голямо количество захар, преди всичко във формата на сладки напитки и шоколад. На практика суровото какао не съдържа значително количество захар. То се състои от над 50% мазнини. Какаото съдържа една съвкупност от необходими субстанции. Всяка от тях има голямо участие в здравословното подпомагане на антиоксидантните и полифенолите. Те се представят като оръжие срещу оксиданивния стрес в организма. Кофеинът в какаото се съдържа така, както дъбилните вещества в зеления чай и навлизат по-бавно в кръвта, отколкото кофеинът от кафето. В неговите над 300 съставки се намират ензимите серотонин и допамин. Тези трансмитери предизвикват едно ободряващо въздействие и затова могат да облекчат депресията, а при едно по-бавно разочарование да окажат първа помощ. Освен това могат да окажат положително въздействие върху сърдечно-съдовата система като се грижат за еластичността на кръвоносните съдове. Бууст е пригоден да използва положителните влияния на какаото без негативните добавки към приетия в търговията шоколад. В Бууст се използва суровото какао, което е много по-пълноценно, отколкото изпечените зърна кафе.
Здравословното подпомагащо действие на какаото се разделя според изследванията както следва:
– Какаото подпомага познавателните способности като възприятията, вниманието, паметта, ученето (на хората на възраст);
– Какаото оказва добро влияние върху сърдечно-съдовата система и регулира мазнините в кръвта;
– Какаото съдържа състъвки срещу бръчките и има силен положителен ефект върху здравето на кожата;
– Според актуалните изследвания, какаото може да влияе положително върху Алцхаймер. Също така има голям принос и за здравето на мозъка;
– Какаото е с мощно антиоксидантно средство като редуцира антиоксидантния стрес (има силен, насърчаващ регенерацията ефект);
– Какаото прави човека щастлив и доволен;
– Какаото повишава изгарянето на телесните мазнини;
– Какаото подобрява постоянството и издръжливостта;
– Какаовите полифеноли въздействат положително върху захарта и инсулина (стабилизират кръвната захар и са антидиабетични);
– Какаото предотвратява тромбозите в кръвта.

Китайска гъсенична гъба

Китайската гъсенична гъба Cordylep sinensis, произлиза от Китай и се използва от хилядолетия. Свързва се с подсилването на Qi-Tonilea (Qi – сила на живот и енергия). Дълго време нейното тегло е измервано в злато и се е пазела само за крале и кралици. Днес една такава гъба струва на пазара около 2400 евро в изсушено състояние. Ще опишем нейните подмладяващи, повишаващи силата, регенериращи, антидепресиращи, антимутационни свойства. Обсъжда се енергийната разлика между гъсеничната гъба и популярния чист кофеин или други повишаващи възбудата средства. Тя придава нова сила и виталитет и не мобилизира като кофеина изключително наличната енергия. Тя зарежда нашето тяло като „акумулатора“, така да се каже, отново.

Cordylep sinensis идва по естествен начин от тибетските високи плата на Хималаите и е диво растяща гъба. На днешно време тази гъба се използва в Европа, но в повечето случаи култивирана, преминала през високоразвити биотехнологии. Гъбата е вегетарианска и е без животински продукти.
Актуалните изследвания се разделят както следва:
– Китайската гъсенична гъба има отлично въздейства върху преобразуването на енергията и повишаване издръжливостта;
– Гъсеничната гъба силно стимулира образуването на енергия в организма;
– Cordyceps повишава производството на тестостерон при мъжете;
– Cordyceps повишава чувствителността на инсулина (има антидиабетичен ефект);
– Китайската гъсенична гъба силно въздейства върху дейността на черния дроб (има предпазващ ефект);

Череша ацерола

Също така се нарича яворова или антилска череша. Тя расте като храст кръгли и твърди плодове преди всичко в Средна и Южна Африка. Плодовете на ацеролата принадлежат към онези, които имат високо съдържание на витамин С (до 30 пъти по-високо от лимона) и затова носят името „силните плодове“. Витамин С се усвоява от Бууст много по-добре, отколкото в синтетичната му форма. Като замразен и изсушен прах запазва качеството си на узрял плод, консервиран по най-добър начин.

Свойства на Бууст

Бууст – в полза на мисълта и речта
Бууст е един прекрасен стимулатор на мисълта и речта. Това отличава този натурален продукт на природата от обичайните енергийни напитки, които за кратко ободряват посредством синтетичните таурин и захар, които съдържат. С вредните си ефекти те могат да нарушат балансите в организма и обмяната на вещества. Затова Бууст е идеален „мениджър“ на фигурата като пуска в движение мазнините и въглехидратите на тялото и едновременно с това потиска чувството на глад. Идеален е при спорт.
Бууст се „усвоява“ за около 30 мин. и има високи нива за около 6 часа. Това е възможно, защото съдържащите се в него вещества образуват една въздействаща каскада. Най-напред суровото кафе отива в кръвта, след това гуараната, а след нея зеления чай и накрая суровото какао. Какаото предизвиква добро настроение. Това се дължи на въздействието на хормона на щастието серотонин. В Бууст този утешаващ душата хормон се извлича от шоколада, който е без захар.
Бууст активира не само енергията, но той я регенерира с помощта на китайската гъсенична гъба. Чистото кафе и „нормалните“ енергийни напитки, изключително влияят на енергийните резерви в организма. Тази гъба, традиционна за Тибет, се употребява като повишаващо либидото и потенцията средство. В Бууст тя заема централно място в кръга на фирмите на въздействие и отново зарежда човешките „акумулатори“ с енергия. Бууст напълно подпомага здравето с многобройните си антиоксиданти. Чрез ефекта си „против бръчки“ подмладява, а едновременно с това повишава настроението и топи излишните килограми.

Зеолит

Минералът зеолит изчиства токсините

Природните сили създават лекарството на настоящето. При образуването на планините много вулкани изливат нажежената си лава в солените морски води. Елементарната сила на този „брак“ довежда до произхода на финопорестия зеолит, откъдето идва и името му: от гръцката дума „zeo“и „lithos“, което означава „варя“ и „камък“. Замърсяването на околната среда е винаги дело на хората. Индустрията и учичното движение произвеждат година след година лавина от отрови, които натоварват тялото и работоспособността му. Зеолитът се свързва с тежки метали и токсини и трайно освобождава тялото от тях.

Уникална активираща техника

Използвайки техниката „Циклон“ в практиката за производство на „каменно брашно“ късовете раздробени камъни се спускат един върху друг с по-голяма сила. Този сипещ си сблъсък довежда до едно микронизиране на огромни по големина повърхности на натуралния зеолит. Така активирания камък зеолит увеличава своите стойности на активна повърхност.

Медицински продукт/СЕ – Сертифициране

Минералът зеолит на LavaVitae е един СЕ – сертифициран медицински продукт, създаден по европейската директива 93/42EWG/EN-ISO 13485. Това означава по-висок контрол на качеството и стандарта при добиването и обработването му. В няколко пункта си контролира и документира чистота на изходния продукт и неговата ексклузивна обработка.

Зеолит – минерал и клиноиглолитен генезис

Преди милиони години до ден днешен при образуването на планините много вулкани са изливали нажежената си лава в солените морски води. Елементарните сили на този „брак“ довеждат до появата на финопорестия зеолит и от тук той получава името си: от гръцките думи „zeo“и „lithos“, което означава „варя“ и „камък“.
Доказано е, че в микроканалчетата на зеолита се съдържат над 30 пълноценни минерали. Тези минерали се отделят чрез йонообмен, за да могат да бъдат полезни за хората. При по-интензивно снабдяване зеолитът се обогатява с още допълнителни 10% активирани доломити (калций и магнезий).

Лошото вън/доброто вътре

Чрез йонообмена зеолитът, попаднал в стомашно-чревния тракт, отделя минералите си в организма, а в противовес свързва много вредни вещества. Подобно на това неутрализира токсините като: олово, живак, кадмий, радиоактивен цезий, амоняк и т.н.

Текст „добро чувство“

Повече чистота и лекота със зеолит от LavaVitae. В днешната силно замърсената от отрови околна среда човек може да приема ежедневна доза от натурален зеолит като най-изгодна защита и по този начин служи за опазване на здравето.

Проф. д-р. Карл Хехт

Зеолитът като средство за детоксикация. Неговият дефиниран принцип на въздействие се основава на чисто физическото му основно положение на обмяна на аниони в стомашно-чревния тракт. Всички други здравословни въздействия произлизат на практика от неговите индиректни свойства (подсилване на имунната система, ускоряване на заздравяването на раните, регулира дейността на червата и т.н.). Важно е да се обърне внимание, когато свойствата на Зеолит детокс се представят публично.
Произход и наименование. Пред 1756 г. шведският минералог барон Аксел Фредерин Кронщедт дава името зеолит, основавайки се на наблюденията си: от гръцките думи „zeo“ – варя (пържа) и „lithos“- камък. Зеолитът принадлежи на групата на силикатите, значи към неорганичните соли на силициевата киселина. Зеолитът е към групата на слюдата, алуминиевия окис и фелдшпата, които събрани заедно, образуват около 80% от земната кора. Зеолитът от една страна посредством огромната си вътрешна повърхност, която притежава голяма смукателна сила като абсорбатор и от друга страна да се използва за катализатор в най-различни химичести процеси.

Няколко примера:
– В пречиствателните станции зеолитът се използва за обработка на подводните води;
– В селското стопанство при пренаторяването на обработваемите земи се използва за извличане на амоняка. Освен това зеолитът се използва и за почистване на почвата от тежки метали. Затова се нарича и подпомагащо почвата средство;
– В животновъдството зеолитът служи за добавка в храната на свинете, защото е доказано, че така животните боледуват по-малко и растат повече. Освен това оборите на животните се посипват със зеолит, за да се отстранят неприятните миризми и токсичните вещества ;
– Зеолитът служи за омекотяване на водата от перилните препарати;
– Служи за уплътняване в строителството; Зеолитът е много качествено средство за пречистване на водата;
– Изсветлява виното и олиото (маслата) ;
– Поради свойството си, че може да се свързва с радиоактивния цезий, зеолитът се е използвал при аварията във Фокушима, както и в Чернобил. Атомната електроцентрала в Чернобил лежи „погребана“ под тонове зеолит;
– Известни са още над 40 свойства, които притежава зеолитът, но неговото най-важно качество е въздействието му върху човешкия организъм. Благодарение на това си свойство той се използва като терапевтично средство, а като сертифицират медицински продукт е тестван като най-добрия и е залегнат в изследванията;
– Зеолитът се добива най-много в Азърбайджан, Австралия, България, Китай, Япония, Хърватска, Куба, Перу, Словакия, Турция, Украйна, САЩ и др.

Строеж

Зеолитът е един микропорест камък с формата на туфа, с кристална структура с формата на тетраедър, състояща се от алуминиеви силикати. Неговата молекулна структура представлява една малка тристранна пирамида, състояща се от четири кислородни атома и един централен силициев атом.
При друг химичен строеж, а именно като силициев оксид, силицият е съставна част на известния минерал кварц, чиято основна функция е да се използва в производството на компютърни чипове, стъкло и порцелан. Съдържащите си каналчета на кристалната решетка могат да се напълнят с йони. Тези йони могат да заемат почти всички клетки на периодичната система. Доказано е, че се съдържат над 30 минерални вещества. Такива са: калций, магнезий, калий, натрий и др. Съществува ли възможен риск чрез алуминия в силикатната структура?
На това място трябва да се спрем на един често задаван въпрос: зеолитът поначало съдържа алуминий в силикатната си структура. Дали този алуминий не вреди на организма? Отговорът е: категорично не и успокоението е в това, че връзките на алуминия са здрави. Това е възможно, при условие, че кристалната решетка се „развърже“ в човешкото тяло, но това няма как са стане. В противовес – свободният силиций в зеолита има способността да се свързва и да освобождава организма от този товар и така да го предпази. Излишъкът на силиций в зеолита пречи на алуминия да се натрупва в телесните тъкани. Опитите с животни дори показват, че при едно алуминиево „натоварване“ на мозъка с една богата на силиций храна отново може да се възвърне първоначалното състояние.
В тази връзка безопасността е една предпоставка за признателността като медицински продукт и е залегнато официално в документите на фирма LavaVitae. Медицински продукт и качествена сигурност
Зеолитът на LavaVitae е произведен с най-високо качество. Той се продава като медицински продукт според европейската директива 93/42 EWG под контрола на сертифицирания мениджмънт според ENISO 13485. Вече при разграждането си, качеството, чистотата и етикета се спазват. Смляното сурово вещество може да достави понижение на нивото на тежките метали, радиоактивността или микробиологичният товар. Едва при 10% чистота при по-нататъшна обработка да се освободи и да се достави. Там зеолитът показва уникалната си микроактивация.
Следващата проба на зареждане в една лаборатория за хранителни продукти е достатъчен преглед. Едва след изследванията в лабораторията зеолитът може да бъда пуснат на пазара. Зеолитът се приема от хората в Европа като идентифициран медецински продукт със съответната СЕ – идентификация. С тази идентификация той е пуснат на пазара.

Уникална микроактивност

Нова техника е основа за едно извънредно голяма ефективност на зеолита. Приложението на това „тайнствено бреме“ помага в така наречената техника „Циклон“. За части от секундата с най-голяма сила, хвърляйки се един върху друг и циркулирайки и влияейки си взаимно късовете зеолит се раздробяват на брашно. Това се извършва при температура 140̊ С и чрез хаотично стълкновение се произвежда най-финия цеолитен прах с многократно увеличени повърхности. Ефективната обмяна на повърхности на зеолит се уголемява от 40 м2 до 100 м2 за грам. Това означава, че при ежедневната употреба от 10 до 20 лъжици трябва да се приемат, за да имат еднакви реактивни повърхности за разполагане, както при едно лъжица зеолит от LavaVitae. Едновременно с това микроактивирането на негативния заряд на зеолита се повишава, а с това и обменните дейности в тялото.

Принципи на въздействие – без активиране обмяната на веществата

Разликата между медицинския продукт и лекарството е дефинирана в свойствата им да въздействат без директното намеса на обмяната на веществата. Зеолитът изчиства стените на червата и не може да попадне в кръвта или някоя друга телесна течност. Именно заради това описаната микроактивация зеолит-клиноитиолитът на практика е толкова широк, че ще се получи едно оптимално увеличение на повърхността на въздействие. Получават се частици, които поради големината си остават в червата. Проф. Хехт посочва, че в тази връзка при опитите ясно се вижда, че зеолитът не достига до бъбреците, белия и черния дроб, панкреаса, хормоналните жлези или мозъка. В червата посредством зареждането на отрицателни заряди на зеолита се получават полезни ефекти. Това означава обмяна на йони в чревната микрофлора. Нездравословните вещества като тежки метали, вредни бактерии, радиоактивни съставки или киселини имат електрически позитивен заряд и се изчистват посредством зарядната си диференция на веществата, съдържащи се в зеолита.
Зеолитът поема едно широка палитра от вредните вещества. Посредством принципа си на въздействие не е възможна една предозировка. Минералните вещества, които се отделят толкова дълго, колкото му е необходимо. Ако насищането на кръвта в нашето тяло е в нормалните си граници, не му трябват повече минерали, зеолитът повече не се абсорбира.

Здравословни ефекти

Полезните въздействия са резултат на обмена на йони. Основният градивен елемент в зеолита е силиций. Силицият (Si) е един от микроелементите в човешкото тяло. Този минерал допринася за изглаждането на бръчките. При липса на този минерал в организма се стига до преждевременен процес на състаряване. Изследванията доказват ефекти върху съединителната тъкан при костите, хрущялите, кожата, косата и ноктите, а също така и на еластичността на кръвоносните съдове. Тялото съдържа около 1-2 грама силиций, при което количеството с увеличаването на възрастта намалява.

Детоксикация

Доказано е, че зеолитът може са се свързва с различните отрови в организма и със сигурност да ги отделя. Чрез индустриализацията модерният човек носи в тялото си различни токсини. Има натрупване на вредни вещества в тялото от изкуствени синтетични продукти. Натрупване на тежки метали като олово, кадмий, живак и др., радиоактивните субстанции, консервираните продукти, оцветители и т.н. довежда до едно обременяване и частично свръхнатоварване на обмяната на вещества и токсикация на органите.
Зеолитът може да се свърже с минерализиращите вещества в червата още преди те да бъдат поети от тялото и да са нанесли щети в него. Така гъбичните свойства посредством неговата голяма вътрешна повърхност се комбинират с неговия заряд и има силна абсорбция на отрови в червата, които се изхвърлят. Едновременно с това червата се прочистват от излишъците и ненужната слуз (лигавица) и утайките, натрупали се с приемането на храната, които витамините и минералите възпрепятстват. Зеолитът елиминира натоварващите вещества и проправя пътя към по-доброто приемане на жизнена по-важните субстанции.
Отравянето с тежки метали в повечето случаи не може да се диагностицира лесно, защото симптомите не са специфични и по правила след много години стават още по-коварно силни. Трудно е да се докажат дори и при лабораторни изследвания. Тежките метали се натрупват в тъканите (преди всичко в костните и нервните тъкани, в млечните и в надбъбречните жлези). При прецизен кръвен тест или при анализ на косата са доказуеми. Класически доказателства са съврзани със симптоми като: главоболие, проблеми с храносмилането, умора, липса на концентрация, инфекции, косопад, алергии, кожни заболявания, високо кръвно налягане и други. Освен това при всички хронични заболявания в тази връзка се наблюдава натоварването. Опитите на общата медицина показват, че хроничните оплаквания по-често едва след едно съответстващо възстановяване от тежките метали биват лекувани.

Компенсация на киселинността в организма

Модерното хранене има основно киселинен ефект върху организма. В кисела среда туморните клетки се активират, а в алкална потискат. Хората приемат в големи количества преди всичко животински белтъчини (месо, млечни продукти, яйца) и рафинирани въглехидрати (захар, бяло брашно и др.). Това довежда до киселинност в телесните течности с последствия като затлъстяване, диабет, проблеми с кръвообращението и тумори. Човек усеща стрес, емоционалната неуравновесеност и безсънието. При непрекъснато приемане на неутрализиран зеолит се получава алкализиране в организма.

Изграждане на една здравословна чревна флора

Често пъти се питаме дали зеолитът се атакува твърде много важната чревна флора или свързва полезните чревни бактерии. На този въпрос можем да си отговорим, защото зеолитът се свързва с положително натоварените вещества. Вредните бактерии са положително натоварени, но полезните не. Бактериите от здравословната чревна флора остават незасегнати от зеолита. Чрез почистването на болестотворните микроби и гъбички физиологичната чревна флора може много по-бързо да се възстанови и видимо да се засили. С това се създава една позитивна спирала, която отново да отделя здравословната чревна среда от отровите, при това много по-добре от преди. Освен това зелолитът свързва отровите от мухъла, така наречените алфатоксини, които са „заподозрени“, че не са силно ракообруващи.

Повишаване на спортните постижения

Позитивното влияние на зеолита върху обмяната на веществата се изразява преди всичко в спорта. Доказателствата се от прегледи с подобрено снабдяване с кислород в натоварващите фаза.

При изчистване на стомашно-чревния тракт със зеолит се препоръчва употреба на пробиотици.