Размисъл за здравето и живота
проф. Игнат Игнатов

spisanie osem
Фото: списание "Осем"
Лалка и Павел Цветанови
от Тетевен са на 97 г.
и са биологично чудо

През 2010 г. създадох концепцията за зараждане на живота в гореща минерална вода. Идеята дойде от горещ минерален извор като си зададох въпроса – откъде живата клетка може да получава непрекъснато енергия, дори да няма слънчева енергия? Повече от милиард години са били необходими, за да премине живата клетка към многоклетъчен организъм. В биофизиката винаги си представям процесите и ги моделирам с въображението на езика на науката. Доста ясно усетих какво чудо е животът и колко уникално го е създала Природата и как трябва да го пазим. Всичко започва на молекулярно ниво и логично е да се стремим да съхраним своето здраве на молекулярно и клетъчно ниво. Енергията е част от тези процеси. Човекът е така устроен, че прави неща, които видимо му носят комфорт или са задължителни. Той се грижи за своята къща, кола, дрехи, офис. Натрупва пари, но трудно вижда бъдещето си, а то е свързано най-много с неговото здраве и живот. Най-често хаотично човек си мисли, че няма да има проблеми със здравето или по-скоро не желае да има. Ние няма как да видим какво се случва на молекулярно или клетъчно ниво в нашето тяло. Затова най-често чакаме и отлагаме решенията за здравето. Когато лошите процеси започват да имат превес над положителните, ние се досещаме, че не сме добре и започваме да лекуваме последиците. Така най-често хронифицираме заболяванията. Необходимо е малко, за да може организмът да бъде дълги години в баланс. В съвременния свят има повече токсини, въздухът не е толкова чист, движим се по-малко и храната не е толкова качествена, както по времето на нашите предци. Човешкото тяло е очудващо издръжливо и нечувствително към отрови. Ако на един заек му дадем плод, който е пълен с нитрати той може да не го яде. Ние обаче го изяждаме и добавяме поредната порция токсини и свободни радикали. Ние по-лесно подкиселяваме организма, отколкото да го алкализираме. Киселата среда е рай за туморните клетки. Къде е решението? Вече много хора изпозват електрохимично получена вода Католит, която е алкална и има и антиоксидантни свойства.
Една чаша газирана напитка се неутрализира с 32 чаши силно алкална вода. Това показва дори една течност на какви изпитания подлага здравето. Качествената вода добавя до 7 години живот. Здравето е комплексно и е необходим комплексен подход. Пътят към дълголетието е баланс от различни фактори.
Изследвания показват, че намалените количества на цинк и магнезий водят до възпаления. Възпаленията са краткият път към стареенето, а то е необратимо. Вита интенс на ЛаваВитае е продукт, който цели десятката. Течен е и е природен от алпийски билки. Това позволява да се усвоява максимално от организма. Има изразен противъзпалителен и антиоксидантен ефект. Витамините и минералите дават жизвена сила, което се усеща бързо. Забавят се процесите на стареене. Усещанията могат да ни насочат дали сме здрави. Умората, натежалата глава сутрин, влошеният жизнен тонус са и симптоми на токсини. Как да ги изчистим? Човек дори си подобрява зрението с шунгит и зеолит само като изчиства токсините. Тези наноматериали изчистват токсини 30 пъти повече от активен въглен. В България има Зеолитова планинска вода Севтополис. След изчистването балансът се подържа с пробиотици. Всичко изглежда лесно постижимо и тези приложения само за няколко седмици правят чудеса и когато забравим умората и депресията, не усещаме възпаленията разбираме, че чудото се е случило. Ние даваме допълнтелни години живот на себе си, а с това и щастие и радост на близките си. Дори може да намалим кафето при желание и други тонизиращи напитки, защото Бууст на ЛаваВитае дава тонус и ефекти като кафето от природата.
Изследвания на четири поколения от Харвардския университет показват, че човек е най-щастлив от социалните връзки. Смисълът да живееш и за близките си, за децата и любимия човек дава енергия на живота. Много хора не виждат смисъл в живота, когато не са здрави. В литературата е описано, че ако двама човека са в една и съща клиника с едно и също тежко заболяване отношението на близките е определящо за продължителнстта на живота. Психиката дава баланса, дава хармонията в психиката и здравето, към която всеки се стреми, за да бъде здрав. Авторът е лактор на семинари за здраве, дълголетие и практическо биохармониране.
Здравето е нашият дар от Природата и ние можем да го пазим.
За контакти и консултации за качествени продукти и води – екип на проф. Игнатов mbioph@dir.bg